Ontmoetingskerk-2017

De Oosterkerk is een gezellige en gastvrije kerk in Haarlem.
De kerk is een thuis voor mensen met allerlei achtergronden, van vooruitstrevend tot meer orthodox. Ze hoort bij de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).

Creativiteit speelt in deze kerk in Haarlem een belangrijke rol. In de kerkdiensten wordt regelmatig gebruik gemaakt van beeldende kunst en allerlei muzikale invloeden. Daarbij wordt ook de creativiteit van de leden van de kerk aangesproken.
Er is een samenwerking met de twee andere wijkgemeenten van de PGH (Centrum en Schalkwijk), maar de meeste activiteiten van onze kerk zijn op Haarlem-Oost  gericht. Zo zijn er een ouderensoos, een gespreksgroep voor ouders, koorrepetities en creatieve catecheses voor kinderen. De buurten in Haarlem-Oost waar onze kerk zich vooral op richt zijn de Amsterdamse Buurt, de Slachthuisbuurt, Parkwijk en de Zuiderpolder. Ook wanneer u een feest, concert of toneel- voorstelling organiseert, bent u van harte welkom in de Oosterkerk in Haarlem. Onze kerk heeft een prachtige akoestiek. We hebben onder andere het Haarlems Studentenkoor, de Muziekschool, het Hoorns Byzantijns Mannenkoor en de Brassband Haarlem meer dan eens mogen verwelkomen.