Ontmoetingskerk-2017

De Oosterkerk is een actieve kerk. Zo zijn er diverse gesprekskringen, is er een goed bezochte maaltijdgroep en hebben we allerlei jeugd- en ouderenactiviteiten. De leden van de kerk houden er ook van om zelf de handen uit de mouwen te steken, b.v. om het mooie kerkgebouw te onderhouden of in praktisch opzicht te verbeteren.
Elk jaar organiseert de Oosterkerk verschillende markten zoals een lentemarkt en een Kerstmark. Er is een autodienst om mensen die slecht ter been zijn te halen naar de kerk en weer naar huis te brengen en voor allerlei klussen zoals het maken van decors of voorwerpen voor speciale kerkdiensten zijn er altijd mensen te vinden.
Bovendien vindt onze kerk-gemeente het belangrijk om anderen te helpen; niet alleen mensen in Haarlem-Oost, maar ook mensen verder weg. Dat blijkt o.a. uit de zeer succesvolle Ghana- en Tibet-, Stichting Bootvluchtelingen- en Cambodjaprojecten, die enige tijd geleden werden ondersteund en het huidige Stichting Pikulanproject, waarvoor nu op verschillende manieren geld wordt ingezameld.