Oosterkerkgroene helden moestuin Oosterkerk

HAARLEM – Op zaterdag 4 mei stak Rotary Club Haarlem de handen uit de mouwen. Zo’n twintig enthousiaste leden legden moestuinen aan in Haarlem Oost: bij de Oosterkerk en bij wijkcentrum Alleman.

Dit project is ontstaan dankzij het initiatief van de Oosterkerk. Daniëlle Leder, diaconaal werker, heeft dit project samen opgezet met Ruby Schuitemaker en Souad Afatan, sociaal werkers van DOCK. Zij zijn op 4 mei ook aanwezig in wijkcentrum Alleman, op de Jan Sluyterslaan 11.

Voor de buurtbewoners

De moestuinen zijn voor bewoners uit de wijk die door het tuinieren nieuwe contacten willen opdoen. Zij krijgen zelf de regie en zijn verantwoordelijk om hun moestuin gedurende een jaar netjes te onderhouden. Met elkaar worden er regels bepaald voor het onderhoud van de moestuinen. Een keer per maand is een tuinexpert aanwezig voor vragen en advies.

Soesjes

Zaterdagochtend startte met koffie, thee en een praatje. Danielle Leder, diaconaal werker van de Oosterkerk en Ruby Schuitemaker, sociaal werker van DOCK vertelden kort aan de Rotaryleden waar hun organisatie voor staat en wat zij doen. Daarna wordt besproken wat er gebeuren moet. De groep splitst zich in tweeën. De ene groep gaat bij de Oosterkerk aan de slag en de andere gaat naar Wijkcentrum Alleman. Bij aankomst bij Alleman staan er zelfgemaakte slagroomsoesje klaar, gemaakt door Piet die om de hoek woont. Daarna ging iedereen snel aan de slag. In totaal zijn er tien percelen bij de Oosterkerk gemaakt en vier bij het wijkcentrum. Iedereen werkte keihard om het allemaal voor elkaar te krijgen. Af en toe viel er een bui, maar dat mocht de pret niet drukken.

Bron: https://www.rodi.nl/regio/haarlem/algemeen/147021/groene-helden-maken-moestuinen
Door: Lenna van den Haak

rotary 4 mei

Bron: Haarlems Dagblad