Zakgeldprojectbezoek-bank-houtplein

Rolstoelen ophalen uit de kelder van het verzorgingstehuis en een kijkje in de kluis van de bank. Tijdens de afsluiting van het Zakgeldproject in de herfstvakantie kwamen de kinderen op plekken waar ze nog niet eerder waren geweest!

Met behulp van subsidie van Kerk in Actie heeft de diaconie in 2018 het zakgeldproject georganiseerd voor vijftien kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben. In de mei-, zomer- en herfstvakantie hebben ze geholpen de buurt op te ruimen: vuil prikken, onkruid wieden, ramen lappen, en deze laatste keer was wel heel speciaal: ze mochten klusjes te doen in het Reinaldahuis. Ze hebben geholpen met het schoonmaken van rolstoelen, relingen en hebben in de huiskamers spelletjes gedaan met de ouderen.

heitje-voor-een-karweitje
heitje voor een karweitje
bezoek-abnamro
bezoek ABN AMRO

Ook de kinderen leren om te gaan met geld hoorde bij het project. Elke vakantie hadden we een workshop georganiseerd waar kinderen op een speelse manier leerde over geld sparen, lenen, omgaan met aanbiedingen. Tijdens deze workshops bleek dat de kinderen nog nooit bij een bank waren geweest. De laatste projectdag hebben we daarom samen met de ABN AMRO-bank een rondleiding georganiseerd en mochten de kinderen meedoen met de CashQuiz: een interactieve quiz over geld.

Na afloop zagen we veel blijde gezichten toen de kinderen een diploma ontvingen en hun €10,- zakgeld die ze netjes in hun spaarpotjes deden die ze van de ABN AMRO hadden gekregen. Een feestelijke afsluiting van het Zakgeldproject 2018!

Door: Danielle Leder, diaconaal werker