Bakkie in de buurttuktuk

‘Bakkie in de buurt’ gaat op herhaling

De voorzitter van de Diaconie van de Protestantse Gemeente Haarlem, Immy Nieboer, krijgt de sleutel overhandigd van Vakgarage Van Marrewijk (TukTukFabriek). (Foto: Margriet Van Tilborg)

 

DOOR LENNA VAN DEN HAAK
HAARLEM – Geen bakfiets maar een TukTuk wordt de komende weken gebruikt om het project ‘Bakkie in de buurt’ voort te zetten. Wegens groot succes start dinsdag 11 september de TukTuk met medewerkers van Dock en de Diaconie van de Protestantse Gemeente Haarlem om mensen te ontmoeten. Onder het genot van een bakkie kunnen bewoners kenbaar maken waar in de wijk Haarlem-Oost behoefte aan is.

 

Daniëlle Leder is Diaconaal werker bij de Diaconie Protestantse Gemeente Haarlem in Haarlem-Oost en is blij dat het project op herhaling is. ”We merken dat mensen spontaan naar ons toekomen en vertellen wat hen bezighoudt. We krijgen te horen wat er speelt en waar behoefte aan is in de wijk.” Elke week staat de TukTuk op een andere plek waar mensen naartoe kunnen voor een gesprek met een bakkie.
Er wordt vooraf geflyerd in de flats rondom de plaats waar de TukTuk zal staan. ”Omdat we drempel laag willen houden gaan we ook langs de deuren in de flat. Mensen zijn vaak schuw maar als we langskomen durven ze wel een praatje maken.”
De komende weken staat de TukTuk elke dinsdagochtend van 10.00 – 11.00 uur op een plek in Haarlem-Oost. Dinsdag 11 september is de officiële opening bij de ingang van het Reinaldapark aan de Leonard Springerlaan. Na zes weken wordt gekeken of het project ook in de winter wordt voortgezet. ”Dan schenken we soep in plaats van koffie.”

Artikel geplaatst op donderdag 06 september 2018 – 08:02