Video en foto’s

Burgemeester Wienen opent nieuw kantoor diaconie

Haarlem – Burgemeester Jos Wienen van Haarlem opende vrijdag 14 september onder grote belangstelling het nieuwe kantoor van de diaconie van de PKN in Haarlem. De instelling verhuisde van een statig pand aan de Wilhelminastraat in Haarlem naar een nieuw onderkomen op de zolder van de Oosterkerk. ,,De diaconie is een van de belangrijkste instellingen in Haarlem, die mensen helpt die financieel tussen wal en schip dreigen te vallen”, zei de burgemeester bij de opening.

de-onthulling-van-het-bord
Voorzitter Immy Nieboer en burgemeester Jos Wienen

De Protestantse Diaconie Haarlem zet zich al eeuwenlang in voor een barmhartige en rechtvaardige samenleving. Burgemeester Wienen bedankte de instelling voor die inzet. ,,Veel Haarlemmers hebben daarvan geprofiteerd. Ik hoop dat u nog lang uw werk mag doen tot heil van de stad, maar ook daarbuiten op plekken waar hulp nodig is.” De burgemeester onthulde het nieuwe naambord van de diaconie bij de Oosterkerk.

Voorzitter Immy Nieboer van het College van Diakenen zei dat de verhuizing een grote overgang betekent voor de diaconie, maar noemde het nieuwe kantoor ‘eigentijds en functioneel’. ,,Het kantoor is kleiner geworden, maar de inzet van de diaconie niet.” Zowel lokaal als nationaal en ook internationaal helpt de diaconie kwetsbare mensen, ondermeer door het financieel ondersteunen van andere organisaties en projecten.

Opening kantoor Diaconie Haarlem 14 september 2018

Created using Magisto. Share your story using the free video editing app that transforms your photos and videos with the swipe of your finger. Available for Android and iOS. Get the app: http://magis.to/get

Foto’s: Liselotte Verhagen, Menno Vissers en Hans Nagelkerke (+ video).

Links in de media

Redactie: Heeft u nog een artikel gevonden? Wilt u dit naar ons sturen? Alvast bedankt.