bakkie in de buurtDiaconale activiteiten zomer 2020 & corona-maatregelen

Wij zijn er weer helemaal klaar voor om deze zomer de diaconale activiteiten ‘corona-proof’ van start te laten gaan! Ik zal jullie er wat over vertellen:

Buurtbakkie

In mei zijn wij voorzichtig gestart met het buurtbakkie. Eerst hanteerden wij een maximum van 10 deelnemers. Inmiddels hebben wij dit verhoogd tot 25 waarbij ieder voldoende afstand van elkaar dient te houden. Suiker, melk en koekjes zijn allemaal verpakt en er één iemand die de koffie en thee inschenkt.

Deze zomer is alweer vol gepland met nieuwe locaties. In Oost heeft een gemeentelid een suggestie gedaan voor een plek omdat zij samen met de buren de verjaardag van haar man wil vieren die 90 wordt! In Schalkwijk heeft een buurtbewoner een uitnodiging gedaan om wat saamhorigheid in haar straat te creëren. Zie hiernaast onze planning die ook op onze facebookpagina te vinden is: www.facebook.com/Buurttuk

Kinderactiviteiten

Deze zomer staan er verschillende kinderactiviteiten in de planning die wij vanuit Kids Kleding Paradijs gaan organiseren. Door de corona moesten kinderen enkele maanden thuis hun schoolwerk doen. Veel kinderen uit gezinnen waarvan de ouders niet goed Nederlands spreken, hebben hierdoor een achterstand opgelopen. Wij hebben daarom besloten om in de zomer op donderdagmiddag Zomerschool Taal te organiseren. Ook hier hebben wij besloten de groep klein te houden. Wij hebben al 6 aanmeldingen en nog plaats voor 4. Daarnaast organiseren wij ook een workshop Creatief met Kleding waarbij kinderen een kledingstuk van huis mogen meenemen of in de winkel kopen om daarna op te leuken met letters, spikes, glitters etc.

Tot slot zal het Zakgeldproject deze zomer weer worden gestart dankzij de samenwerking met stichting Dock. Hierdoor zullen er met meerdere mensen activiteiten voor kinderen worden georganiseerd zoals ‘voorlezen voor peuters’ en ‘buurt clean-ups’ waarmee de kinderen €2,50 per activiteit verdienen. Deze kosten worden door de diaconie vergoedt.

Heeft u vragen of wilt u weten wat u kunt doen in het diaconaal werk? Neem dan contact op met Daniëlle Leder, 06-29455125, d.leder@diaconiehaarlem.nl