gunpakket diaconieOp 21 december zijn de ‘gunpakketten’ in Haarlem Oost verspreid. Op een vijftal locaties konden buurtbewoners de afgelopen weken een kaart invullen voor iemand aan wie ze een Kerstpakket ‘gunnen’. Veel kaarten zijn ingevuld voor oudere buren bij wie wel een hart onder de riem gestoken kon worden in deze tijd van sociaal isolement. De kaartjes zijn meegegeven aan de bewoners zodat ze konden zien wie de schenker is geweest.

gunpakket adventHartverwarmend waren de organisaties die in Haarlem Oost hun bijdrage hebben geleverd aan de gunpakketten. Speeltuin de Papegaai heeft met de kinderen prachtige windlichten en kerstkaarten gemaakt en kerststerren gedoneerd. Het Sociaal Wijkteam, DOCK, Stichting Ontmoet Elkaar en de Oosterkerk hebben hun handen uit hun mouwen gestoken en dankzij de donatie van de Diaconie heel wat inkopen gedaan voor de pakketten. Verschillende winkeliers vonden het zo’n mooi initiatief dat ze zelf nog een aantal producten geschonken hebben.  

Met de Buurttuk zijn de pakketten op maandag langs de deuren gebracht. De bewoners waren erg verrast door dit attente gebaar en nieuwsgierig naar degenen die ze het pakket gegund hadden. Wij hopen dat de pakketten rond de Kerstdagen op deze manier tot warme contacten leidt met mensen die dichtbij wonen.

Dank aan iedereen die aan dit mooie project heeft meegewerkt!

Daniëlle Leder – Diaconie Oosterkerk