ramadan-actieDe Interculturele werkgroep in Haarlem-Oost organiseert al drie jaar rond Kerst en Ramadan activiteiten voor de buurt. Dit jaar stond een inzamelingsactie op de planning. Tijdens Ramadan zouden mensen bij de Oosterkerk, de Selimiye moskee, buurthuizen De Sprong en Alleman spullen doneren aan de Voedselbank. Ramadan is de vastenmaand waarin geven en delen centraal staat en de organisaties ondersteunen dit gebaar. Door de corona-crisis konden de locaties echter tijdelijk geen bezoekers ontvangen en dreigde de inzamelingsactie in duigen te vallen.

Gelukkig heeft de werkgroep drie Turkse en Marokkaanse groenteboeren bereidt gevonden om tijdens de Ramadan een deel van hun voorraad te schenken aan de Voedselbank. Zo kunnen de klanten deze maand genieten van onder andere extra fruit, waar vaak veel behoefte aan is bij de Voedselbank.

voedselbank-diaconieOp de foto zien jullie Feride Koycu van het Sociaal Wijkteam Parkwijk/Zuiderpolder, Daniëlle Leder van de Diaconie Haarlem-Oosterkerk en Souad Afatan van DOCK die afgelopen maandag bij de eigenaar van supermarkt Doudouh de goederen hebben opgehaald. Volgende week zal supermarkt Anatolia en Istanbul hun bijdrage leveren. Wij danken hen die deze actie mogelijk maken!

flyer-ramadan