hanneke moneyfit

MoneyFit Haarlem wint Jongerenprijs Kerk en Wereld

 AMSTERDAM ZUID – Op donderdagmiddag 8 februari vond de Jongerenprijs Kerk en Wereld 2018 plaats. De vier genomineerden presenteerden in een korte pitch hun maatschappelijk jongerenproject. MoneyFit Haarlem kwam met haar project op een gedeelde tweede plaats en won 5.000 euro en kan het filmproject doorzetten.

De commissie van Kerk en Wereld, onderdeel van de Protestantse Kerk, wil mensen met religieuze betrokkenheid samenbrengen in de maatschappij. Twee jaar geleden reikte de organisatie voor het laatst deze Jongerenprijs uit. Dit jaar kwamen er 53 projectaanvragen binnen. Vier projecten gingen er door, waaronder het filmproject van MoneyFit Haarlem. Al deze projecten hebben overeenkomstig als doel jongeren in de samenleving op een positieve manier te beïnvloeden en met elkaar te verbinden. Stichting Jozef, gericht op jongeren met een detentie achtergrond en risicojongeren, won de eerste prijs van 10.000 euro.

Filmproject MoneyFit: Financiële bewustwording bij jongeren

Door middel van de smartphone wil MoneyFit Haarlem jongeren een cursus filmen aanbieden. Deze filmcursus is een middel om jongeren te bereiken. “Door actief te leren filmen met een smartphone leren jongeren niet alleen de techniek, ze worden ook mediawijs en leren de boodschap te doorzien. Het doel is dat jongeren zich bewust worden van hun financiële gedrag door hier zelf en met anderen mee bezig te zijn. We willen ook de jongeren bereiken die echt in de schulden zitten, het taboe wordt doorbroken wanneer jongeren hierover met elkaar in gesprek komen”, aldus coördinator MoneyFit Haarlem, Hanneke Versluis.

MoneyFit Haarlem

MoneyFit is de jongerenaanpak van Vereniging SchuldHulpMaatje Nederland. MoneyFit zit op meerdere plaatsen in Nederland en wil jongeren vinden, bereiken en verder helpen op financieel gebied. Dit doet MoneyFit door middel van een website met allerlei relevante artikelen, een chatfunctie, WhatsApp en e-mail zodat jongeren hun geldvragen kunnen stellen. Jongeren kunnen ook om hulpvragen bij een MoneyFitMaatje, een vrijwilliger biedt hen dan gratis persoonlijke hulp aan om hun financiën weer op de rit te krijgen. Kijk voor meer informatie op www.moneyfit.nl. In Haarlem is MoneyFit actief met maatjes, spreekuren, evenementen en uitvoeren van het filmproject.

SchuldHulpMaatje Haarlem is een initiatief van Stem in de Stad, Diaconie Rooms Katholieke Kerk Haarlem, Diaconie van de Protestantse Gemeente Haarlem en Geloven in de Stad.