Nieuwjaarsbijeenkomstmaaltijd nieuwjaarsreceptie diaconie

Op vrijdag 18 januari vond in de Oosterkerk de nieuwjaarsreceptie van de diaconie plaats.
Na de opening door de voorzitter werd er, van horen zeggen en zelf ervaren, heerlijk Indisch gegeten en genoten van een drankje. Na de maaltijd werd er afscheid genomen van de vertrekkende diakenen.
Dhr. J. v.d. Eijkhof, diaken van de wijkdiaconie van de Ontmoetingskerk, kreeg de gouden speld voor zijn verdiensten. Mevr. R. de Vries-Wiersma, diaken en voorzitter van de wijkdiaconie uit Haarlem-Centrum, kreeg de zilveren broche. Mevr. L. de Regt, eveneens diaken uit Centrum, nam ook afscheid.

De nieuwe diakenen, mevr. J. van Elsen van de Ontmoetingskerk plus mevr. M. Immink en dhr. N. Rooseboom beide uit Centrum, werden van harte welkom geheten.

Aansluitend blikte de voorzitter terug naar 2018. Er waren grote stappen gezet door de verkoop van de Wilhelminastraat en de verhuizing van het diaconaal bureau naar de Oosterkerk. Hierbij werden de vrijwilligers die mee hebben geholpen nogmaals hartelijk bedankt. Ook de Heidag met alle wijkdiakenen, de Vakantietassenactie, het ZakgeldProject, de Kookworkshops en de komst van de Buurttuk waren enkele hoogtepunten.

De voorzitter gaf tevens een voorproefje van wat men in 2019 kan verwachten, zoals het organiseren van de regionale diaconale dag, het voortzetten van de Vakantietassenactie en het ZakgeldProject met nog meer jongeren.

De avond werd feestelijk afgesloten met het lied “Wonen overal bijna thuis”. (Mensen veel geluk)

lekker eten nieuwjaarsreceptie 2019
maaltijd nieuwjaarsreceptie diaconie
Indische maaltijd tijdens de nieuwjaarsreceptie van de diaconie.
boeketten nieuwjaarsreceptie
Vlnr: J. v.d. Eijkhof, S. Bekebrede, L. de Regt, R. de Vries-Wiersma. Allemaal kregen ze een boeket namens de centrale diaconie. Mevr. Bekebrede kreeg ook een boeket. Zij hielp vorig jaar de diaconaal werker mevr. D. Leder met de verschillende activiteiten in Haarlem-Oost.
nieuwe diakenen
De nieuwe diakenen, vlnr: I. Immink, J. van Elsen, N. Rooseboom