Opening Tweedehands Kinderkledingwinkel Amsterdamstraat

De Protestantse Diaconie Haarlem heeft afgelopen weken hard gewerkt om de voormalige Kinderkledingbank in de Amsterdamstraat op te knappen en in een nieuw jasje te steken. Een winkel toegankelijk voor iedereen.

Onthulling nieuwe naam

Want arm of rijk, iedereen heeft zo zijn eigen redenen om tweedehands kleding te kopen. Ook vanuit duurzaamheid ondersteunen we de visie dat tweedehands producten goed genoeg kunnen zijn om een tweede leven te krijgen. Door kleding te brengen en te kopen in de winkel dragen mensen bij aan het recyclen van kleding.

Stichting
De nieuwe winkel zal gaan vallen onder een gelijknamige stichting. Zodra met de opbrengsten de kosten van de winkel zijn gedekt zal de winst bestemd worden voor sociaal-maatschappelijke projecten die in Haarlem worden georganiseerd voor kinderen en jongeren.

Openingsfeestje
Op zaterdag 30 november zal om 12:00 uur de winkel feestelijk worden geopend. Daarna start de verkoop van tweedehands kleding. Alle klanten krijgen op deze dag bij hun aankoop een gratis schoudertas (op=op). Om 15:00 uur hebben wij een borrel met hapjes en dranken voor alle bezoekers. De dag wordt afgesloten door Sinterklaas die rond 15:30 uur een bezoek brengt aan de winkel.